Odp: Najlepsze i najgorsze serwisy Ford (ASO)opinie.
BIG Autohandel Gdańsk
- póki chodziło tylko o standardowe przeglądy wydawali się być OK i robić dobrze (choć drogo - jak to ASO)
- ale jak zaczęły się problemy to niestety wyszło co innego:
przykład 1: zaczął mi uciekać płyn chłodniczy (0.5l w 2 tyg). Obejrzałem samochód i wyszło, że jest podejrzanie mokro pod chłodnicą. Jadę do ASO, mówię co i jak i sugeruje, że może być problem z prawej strony chłodnicy. Odpowiedź - jest OK, ubytek w wyniku parowania wody (jak!?!? ma parować z zamkniętego układu, poza tym, wcześniej przez 2 lata ubyło tyle co nic). Pojechałem do innego mechanika - po 15 minutach diagnoza - rozszczelniona chłodnica z prawej strony. Płyn wycieka, ale dopiero jak w układzie jest ciśnienie, statycznie tego nie widać. - tacy spece w ASO, ze nie potrafią sprawdzić wycieku
przykład 2: po wymianie sprzęgła w skrzyni biegów wykrzywili piny we wtyczce przewodu do sterownika - samochód raz odpala raz nie. Ciekawe co jeszcze zepsuli bo od czasu tej wymiany ciągle mam problemy i to coraz większe.
Generalnie - nie polecam.
I taka ciekawostka - mają jakieś tam dyplomy, że niby to najlepsze ASO Ford w Polsce, że klienci zadowoleni itp. No więc, faktycznie, prawie po każdej wizycie miałem telefon, czy jestem zadowolony z obsługi.... ale przestali do mnie dzwonić jak tylko raz powiedziałem, że nie jestem zadowolony.... No więc już wiem jak są te statystki zadowolenia robione - wystarczy nie dzwonić do niezadowlonych....
|