Temat: [C-MAX 2003-2007] Wyciszenie wnetrza
View Single Post
Stary 18-07-2015, 14:53   #51
Mikkonen
ford::average

Imię: Michał
Model: C-MAX
Silnik: 1.6 TDCI 109KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Wyciszenie wnetrza

Jestem właśnie po modzie drzwi przednich. Poszło bardzo łatwo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zakupiłem 8 metrów węża silikonowego "Wąż silikonowy fi 8/10 mm do destylatora BIMBER" od użytkownika "malinowynos_pl". Wystarczyło na drzwi przednie, zostało niecałe pół metra. Do przeciągnięcia wężyka użyłem cienkiego stalowego druta (około fi 1mm), który najpierw przepchałem przez uszczelkę. Uwaga, uszczelka musi być dokładnie wyprostowana na podłodze, a drut musi być prosty, bez łuków i zagięć ! Inaczej może nie udać się go przepchać. Gdy drucik wyszedł z drugiej strony, uwiązałem do niego wężyk bez żadnej zatyczki itp. Nie odciągałem powietrza. Wężyk przeciągnął się dość łatwo, jednak mocno rozciąga się w środku. Po przeciągnięciu trzeba zostawić min 10cm z każdej strony, następnie całą uszczelkę trochę poskręcać w rękach, aby wężyk się ułożył. I to tyle. Efekt - ograniczone "przebijanie" wiatru przez uszczelkę. Zważywszy na koszt - warto. Tył zrobię po wakacjach.
Mikkonen jest offline   Odpowiedź z Cytatem