Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
ja chetnie sie doloze tyle ze wyglada iz mam nietypowe polaczenia.
No i ten temat jakos umarl, a nie ma nic gorszego niz pytanie pozostajace pare miesiecy bez odpowiedzi.
Moge sprobowac tez wyzebrac od serwisu forda (nie aso) schemat do swojej instalacji... tyle ze bym musial wiedziec o ktore obwody chodzi bo jednego kompletnego nie ma jak zrozumialem. a mnie interesuje kabel ktory nie wiem do jakiego systemu nalezy
wracajac do mojego problemu... chcialem to zrobic jak najbardziej w zgodzie ze schematem i z jak najmniejszym dzierganiem - wykorzystujac kupiona wiazke. ale jesli na tym oblozonym pinie jest napiecie i zanika po wylaczeniu zaplonu badz po 15min, to wystarczy ze BAT z modulu ACC podepne do niego olewajac pin 63 z GEMu. w koncu z tego pina jest juz zasilana wiazka radaru. Reszta jest elektrycznie 1:1 zgodna ze schematami. tzn pozostale druty z modulu acc wpinam w puste miejsca we wtyczce, podpinam sie pod HSCAN i to wszystko.
jesli chodzi o rocznik dawcy to nie mam pojecia. numeracja wtyczki z niebieskim klipsem (u mnie z bialym) sie oczywiscie nie pokrywa z numeracja ze szchematu ani przed ani polifta, no i u mnie jest to calkowcie inny uklad pinow. Jedyne co zrobilem to sprawdzilem ze sa na niej wszystkie polaczenia z radaru.
No chyba ze piszac wtyczka z niebieskim klipsem miales na mysli niebieska wtyczke do GEMu
Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 18-07-2015 o 23:05
|