Witam,
Mam Focusa Mk1 1.8 TDCi 115KM. Od ponad roku borykam się z problemem dosyć silnego kopcenia z wydechu. Podejrzewałem zabrudzony zawór EGR ze względu na to, iż autko jeździ głównie po mieście. Kupiłem więc specjalny środek Liqui Molly do czyszczenia tego zaworu i po jego użyciu można było zauważyć delikatną poprawę. Ostatnio samochód nawet stał się jakoś bardziej dynamiczny (kopcił też jakby mniej) pomimo, że ostatnie takie czyszczenie robiłem w listopadzie. Niemniej jednak w tym miesiącu czekała mnie wymiana oleju, więc postanowiłem wcześniej przeczyścić także EGR. Po czyszczeniu zaworu oraz wymianie oleju samochód niestety stał się jakby mniej dynamiczny. Ponadto zauważyłem że po krótkiej trasie ok. 10 km straszenie zabrudził się wydech. Zdemontowałem jeszcze raz rurę z intercoolera i przy użyciu lusterka i lampki (kiepski dostęp) sprawdziłem w jakim stanie jest w środku zawór EGR. Wyglądał na czysty więc poprosiłem drugą osobę żeby załączyła silnik i dodawała gazu tak do 3000 obrotów. Ja w tym czasie obserwowałem przy użyciu lusterka zachowanie "grzybka" zaworu. Co ciekawe na wolnych obrotach grzybek co jakiś czas delikatnie się otwierał, a raczej podskakiwał jakby pod chwilowym większym ciśnieniem powierza z kolektora wylotowego. Po dodaniu gazu zawór otwierał się coraz mocniej wraz ze wzrostem obrotów silnika. Dziwne bo z tego co mi wiadomo powinien działać zupełnie odwrotnie. Moje pytanie jest więc takie: co może być przyczyną tak dziwnego działania zaworu oraz czy metoda sprawdzania była poprawna ? Zastanawiam się czy odłączona podczas testu rura z intercoolera, a co za tym idzie brak dopływu świeżego powietrza z turbiny do kolektora dolotowego może powodować nieprawidłową prace "grzybka" zaworu ??? W zaworze jest za niskie ciśnienie powietrza dolotowego, które w normalnych warunkach (zmontowany układ) domknęłoby ten grzybek przy zwiększeniu obrotów? Dodam jeszcze że samochód ma przejechane ok. 67 tyś. kilometrów więc na razie wykluczam wtryski
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Proszę o pomoc w tej sprawie. Wiem, że można zaślepić EGR ale nie o to mi chodzi.