Temat: [Mondeo 2007-2014] Nie działa alarm i czujniki parkowania
View Single Post
Stary 21-07-2015, 09:19   #1
szataniasty
ford::amateur

Imię: Rafał
Model: Mondeo
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie Nie działa alarm i czujniki parkowania

Witam,

Posiadam Mondziaka w kombi tdci 1,8 101km rok 2010. Nie wiem czemu ale w ogóle nie działa mi alarm (a auto go posiada).. Kupiłem go już jakiś czas temu ale dopiero teraz się zastanawiam czemu nie wyje.. Usiadłem więc raz do środka zamknąłem drzwi kluczykiem otworzyłem drzwi, ręcznie i cisza... Robiłem kilka innych testów które powinny go załączyć ale nic nie poradziło. Przypuszczam że wina może być bezpiecznika który za to odpowiada, ale tak naprawdę już nie wiem w którym miejscu ma być bo jak sprawdzałem w skrzynce bezpieczników i z instrukcji obsługi, to w tym miejscu nie ma go wcale..

Podobnie mam z czujnikami parkowania, byłem u mechanika nie miał czasu ale szybko sprawdził że są zamontowane więc albo to bezpiecznik albo ciul go wie.. Sprawdzałem w instrukcji obsługi, które bezpieczniki za co odpowiadają i jak się okazało w ogóle nie ma ich w wskazanych miejscach. Więc albo ja coś źle sprawdzam albo problem może być dużo większy.

Dodam że nie jestem jakimś fanatykiem indywidualnych napraw aut ale za to mogą mnie sporo skasować więc jeśli ktoś by mógł mi pomoc, jakoś mnie naprowadzić, to byłbym wdzięczny...
szataniasty jest offline   Odpowiedź z Cytatem