Witam.
Pochwalę się a przy okazji może komuś pomogę..
Dziś-21.07.2015 wymieniłem sprężynę na tłumik drgań od VW LT tylko sporo tańszy niż w linku bo firmy maxgear. Zakupiłem go w celu eksperymentu świadom jakości w tej cenie. Jeśli się sprawdzi to wtedy zakupie coś lepszego.
Do całej operacji potrzebowałem:
klucze nasadowe: 8,10,13,15,19,
klucze płasko-oczkowe: 10,13,15,
śrubokręt krzyżakowy
dorobiony klucz do napinacza.
Demontaż zacząłem od osłony termicznej turbiny (klucze 8,10), później demontaż prawego przedniego koła (klucz 19) i małej osłony koła pasowego (klucz 10 i śrubokręt krzyżak).
Zdjęcie paska (dorobiony klucz)
Alternator (klucz 13,15) po odkręceniu opuściłem na podłużnice a następnie zdemontowałem napinacz, wyjmując go górą (klucz 13).
Demontaż sprężyny i montaż tłumika od VW LT (klucz 13)
Całość zmontowałem w odwrotnej kolejności oczywiście.
Teraz pora na kilka zdjęć:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Później postaram się wrzucić filmik ze sprężyną i tłumikiem.