Temat: [Focus 2008-2011] Radio sony - muzyka przez bluetooth
View Single Post
Stary 22-07-2015, 07:11   #8
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Radio sony - założenie portu usb

Cytat:
Napisał maroza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam,
od kilku dni interesowałem się połączeniem mojego telefonu z radiem za pomocą bluetooth, przez co chciałem uzyskać możliwość słuchania muzyki właśnie przez bt.
Lecz zagłębiając się w temacie, znalazłem kilka opinii iż lepiej jest spróbować zainstalować port usb.
Sprawa wygląda tak, że mój ford (wersja titanium r.0Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. posiada radio sony (niżej na zdjęciu), posiada wejście aux (w schowku) lecz nie posiada wejścia usb.
Chciałbym się dowiedzieć, najlepiej od kogoś kto zakładał usb w swoim samochodzie, czy jest to skuteczne oraz co, gdzie i jak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam

1) Aby mieć USB - należy
- mieć radio Sony z odpowiednim firmwarem
- założyć fordowski moduł bluetooth z obsługą USB
- dołożyć USB do modułu bluetooth

Kiedyś liczyłem to dla Mondeo mk4 i w używanych częściach wychodziło ok 1000zł (wg cen allegro)

Wszystko jest opisane => aby b yło łatwiej szukać jest podwieszony wątek FAQ => w tytule wątku o BT jest Mondeo ale są też informacje o Focusie

2) Dlaczego kolega ma wstręt przed użycie AUX => tanie i bezproblemowe

pozdrawiam
Arturek

Ostatnio edytowane przez arturek ; 22-07-2015 o 07:25
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem