Cześć,
Jeżeli chodzi o środek Liqui Molly to nie wierze że po jego zastosowaniu widać było różnice, ponieważ testowałem ten środek na WYCIĄGNIĘTYM kolektorze dolotowym, który był dość mocno w sadzy, a zawór EGR był wręcz w smole (mimo to mój focus nie kopcił prawie w ogóle).
Odczucia - środek miał bardzo duże problemy z rozpuszczaniem 0,5 cm nalotu z sadzy, za to doskonale rozpuszczał cieńką warstwe smoły - czyli można powiedzieć że do regularnego stosowania co 20 tysięcy się nada - później nic nie wyczyści trzeba zdzierać wszystko ręcznie.
Co do pracy zaworu EGR i kopcenia w Twojej foce:
Jak odkręcisz grzechotką na przedłóżce 4 śruby przy kolektorze wydechowym (przy jego wyjścu w wydech) i rozepniesz wydech za elastycznym łączeniem to bez trudu wyjmiesz i wyczyścisz katalizator. Mówie o tym, ponieważ to może być jedna z przyczyn kopcenia, a raczej odrywania się nalotu sadzy, który się nazbierał od mulącej jazdy w mieście.
Jak po kupnie swojej foki wyjąłem katalizator i przedmuchałem go sprężarką to leciało z nigo tyle czarnej sadzy że wyglądało to jakby Wójek Władek odpalił starego Ursusa i ciągnął pod góre 5 przyczep zborza. Nic tylko czarna chmura dymu leciała z wydechu przez około 1 min.
EGR
Sam zawór EGR na wolnych obrotach przy postoju na biegu jałowym powinien być uniesiony - czyli otwarty.
Jeżeli wrzucisz go na obroty jak pisałeś wcześniej 3 tys i będziesz utrzymywał równo gaz zawór ten dalej będzie delikatnie uniesiony do góry.
EGR opada na maxa i zamyka dopływ spalin tylko w momencie wciśnięcia pedału przyspieszenie do "podłogi", czyli jak na chwile depniesz gaz do końca, grzybek powinien wysunąć się do końca i zamknąć dopływ spalin, po odjęciu gazu od razu się otworzy (uniesie grzybek).
Jeżeli u Ciebie zawór ten, na wolnych obrotach nie chce unieść grzybka, czyli otworzyć się, może to oznaczać nieszczelność w podciśniowych wężach lub pękniętą membrane zaworu.
Odepnij przewód (rurkę) idącą od zaworu EGR i spróbój zassać ustami, powinien się wtedy grzybek unieść do góry oraz pozostać w tej pozycji dopóki nie przestaniesz trzymać podciśnienia. Jak będzie wszystko ok to zobacz czy węże podciśnieniowe są odpowiednio podłączone.
Sprawdz zawór a później będziemy szukać dalej - może zacięta geometria, lub dziurawy intercooler przez co nie ma ciśnienia ładowania, może czujnik w intercoolerze, brudny przepływomierz, filtr powietrza - przyczyn może być mnustwo ale sa dość proste do zlokalizowania.
Pozdro
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.