Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta
A odnośnie porównań - z oglądu zewnętrzno-wewnętrznego Passat vs. Mondeo:
- przód ładniejszy w Mondeo, ale Passat znośny;
- sylwetka z boku (ku mojemu zaskoczeniu) Passat wydaje się "lżejszy" niż Mondeo.
- bagażnik: cuda i dziwy - Passat ma większy dzięki temu, że wyższy podczas gdy Mondeo ma bagażnik szerszy/dłuższy zatem kwestia osobistych preferencji;
- Mondeo nieco szerszy z tyłu, ale za to nieco mniej miejsca na nogi z tyłu;
- siedzenia z przodu lepsze w Mondeo moim zdaniem, jakoś tak wygodniej się w nich siedzi,
- wersja z radiem Sony ma sensowny wyświetlacz bo "standardowa" to słabizna no i dzięki temu "klawiszologia" zaczyna wyglądać z sensem bo w wersji standardowej można dostać oczopląsu od ilości guziczków (tutaj przewaga Paska).
- samo wnętrze teoretycznie ładniejszy Passat, ale mi się nie podobają te skórzane siedzenia to Mondeo ma subiektywnego plusa...
Jazd nie mogę jeszcze porównać miarodajnie bo nie mogę znaleźć odpowiednika benzynowego Passata 1.8 TSI z automatem. Czy ktoś kojarzy w okolicy (szeroko pojętej ;-)) Warszawy benzynowe Mondeo z automatyczną skrzynią biegów do jazdy próbnej? Optymalnie 2 litrowe, ale każde inne też będzie dobre bo wszystko co znalazłem to 1.5 EB w manualu. Diesle mają inne skrzynie i trochę ciężko porównać...
Ostatnio edytowane przez Dean08 ; 23-07-2015 o 12:23
|