View Single Post
Stary 24-07-2015, 22:59   #438
wojt_opole
ford::average

Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 EB 160KM AT6
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wrażenia, opinie, uwagi użytkowników

jestem właśnie po zerowym przeglądzie (a właściwie to wymianie oleju bo podobno nie ma czegoś takiego jak zerowy przegląd)
zwał jak zwał na 5000km zrobiłem wymianę oleju plus pogadałem o "usterkach"
zgłosiłem problem z klimatyzacją że wieje straszecznie z kratek i urywa uszy w trybie auto. Serwis oczywiście miło powiedział że sprawdzi

przy odbiorze oczywiście "usterki nie stwierdzono"
po przytoczeniu informacji z forum, że jest pewnie update okazuje się o zgrozo że oni takich rzeczy nie sprawdzają w ogóle!!! jak nie ma akcji serwisowej do VIN przypisanej to nie tykają elektroniki...
aby zaktualizować soft w klimatyzacji (o ile będzie dostępny update) należy jeszcze raz przyjechać do serwisu i zgłosić REKLAMACJĘ i oni wtedy wyślą 'symptomy' do systemu forda w odpowiedzi dostając rozwiązanie problemu (update lub nie)
także jakby był update np do Sync2 naprawiający jakieś dziury w działaniu całego auta to i tak go nie dostaniemy puki nie zgłosimy reklamacji na nie działanie jakiegoś elementu systemu....
masakra jakaś...
liczyłem że tak jak w windowsie, podłaczają auto do kompa i wciskają UPDATE ALL i po kłopocie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))) ale chyba komputerowe zboczenia mi tu wychodzą.... echhhh ... sync2 by Microsoft ect.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)))))
wojt_opole jest offline   Odpowiedź z Cytatem