Czesc
Jestem nowym uzytkownikiem i tak po troszku ogarniam temat swojego mondka,kupilem troszke uszkodzonego i przerozne tematy nawiazywalem.
Jeden z nich to temat kol. Obecnie stoi na stalowych zimowkach 215/55/16
Poszukuje oryginalnych fordowskich alumek "gwiazdek" i...
Z naklejki na slupku odczytalem,albo kola
215/55/16 albo 235/45/17
Czyto sa wymiary opony na feldze stalowej? Czy aluminiowej?
Czy jesli bede kupowal alumy i beda na nich zalozone juz opony o parametrach jw. to czy spasuja automatycznie felgi do mojego auta??
Moj rocznik to 2007 i z VINu jest info ze orygialnie byl na 7.5 X 17" Alloy Sport Wheel tak jest opisane.
Dla ulatwienia moj VIN WF0GXXGBBG7Y31294
Wiem ze slyszenia nie doswiadczenia ze wartosc 55 bedzie lepiej tlumic dziury i zmniejsza szanse na uszkodzenie felgi a jezli 45. Znowuż rozmiar 45 na 17calach ladniej wyglada ale czy jest az taka roznica w tlumieniu,komforcie i jakby to nazwac,odczuwaniu nierownosci?? Przesiadlem sie ze starego golfa3 gdzie wszystko juz telepalo i balem sie nim jezdzic
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. gdzie opony byly bodajze 185/65/14 i tam jakos jak dla mnie jezdzilo to. Nie jestem zadnym ekspertem od opon czy alumek i prosze o pomoc. Czy zwykly laik ktory naczytal sie info przeroznych w temacie odczuje jakies roznice? Napewno odczuwam komfort w zmianie klasy aut. Niebo a ziemia.
Prosze o pomoc i ewentualne propozycje doboru.
Pozdrawiam
Łukasz