Immobiliser aktywny ( auto nie odpala)
Witam
Mam problem z Ford mondeo 2009 1.8TDCI, wyswietla mi komunikat immobiliser active.
Teraz przedstawie cala sytuacje jak do tego doszlo:
Znajomy dal mi auto bo piloty mu nie dzialaly od centralnego a jak go próbowałem zaprogramować sekwencją to sie nie programowal wiec pojechalem do domu po komputer, postawilem auto przed domem nie zamknalem go z pilota centralnego bo nie dzialal( widzialem ze lampka w srodku nie gasnie) wrocilem po 10 min i lampka dalej sie palila, podlaczylem komputer, sprawdzilem bledy (problem z odbiornikiem) usunalem blad, wyskoczylo mi low battery, to mowie odpale go a tu nic nie dziala tylko pojawiło się immobiliser active. Podlaczylem pod drugie auto wiec ladowanie bylo ok bo sprawdzilem a tu nic. Czytalem ze odlaczanie klemy na 10 min i podlaczenie spowrotem powinno pomoc( a tu nic) zostawilem na cala noc odlaczony a bateria pod prostownik. Rano podlaczam a tu dalej nic.
Wiec biore sie za programowanie kluczy od nowa ( posiadam AVDI Abrites oryginalny). Klucze zaprogramowane od nowa a tu nic. W komputerze pisze ze PATS nie rozpoznany i za malo kluczy. Wiec usunalem wszystkie klucze i zaprogramowalem zamiast dwoch ktore byly dodatkowo jeszcze dwa wiec w sumie 4, a tu dalej to samo. Restartowalem komputer i dalej nic.
Wiec mam pytanie czy jest ktos w stanie mi pomoc na ten temat czy czeka mnie wymiana komputera?
Z gory dzieki za pomoc
Ostatnio edytowane przez dragoo ; 26-07-2015 o 18:15
|