Zrobilem wczoraj kolejne 500km autostradami i mam pare spostrzezen oraz jeden blad chyba. Zaczne tym ostatnim.
Czasami wcisniecie przycisku zwiekszajacego predkosc powoduje wylaczenie tempomatu. Najczesciej staje sie tak kiedy szybko pare razy klikne przycisk zwiekszania predkosci. Czasami przy szybkiej sekwencji: wlaczenie tempomatu i SET predkosci. Pojawia sie wtedy na chwile obrazek tempomatu i znika. Chyba ze dwa razy mi sie tez wlaczyl tempomat jak bawilem sie przyciskami odleglosci od auta.
Nie znalazlem schematu dzialania. Najczesniej sie tak dzieje przy szybkim klikaniu przyciskow. Ale czasem moze sie zdarzyc i przy pierwszym nacisnieciu (np zwiekszenie predkosci). Nigdy sie nie zdarzylo przy wcisnieciu przycisku [zmniejsz predkosc].
Gdzies, ktos juz mial podobny problem, ze zwyklym tempomatem ale to bylo dawno i nie wiem czy moj przypadek ma wspolna przyczyne. Moze to wina starego softu, moze inna niekompatybilnosc. Musze popatrzyc FORscanem czy sie cos nie pojawilo. Mial ktos kto domontowywal ACC podobny problem?
Ogolnie da sie z tym zyc. Ale nie sadze aby to byla wlasnosc. W prawdzie instrukcji sa opisane przypadki przy ktorych sie ACC wylaczy ale nie sadze aby to byl jeden z nich.
A teraz pare spostrzezen:
- tempomat mozna ustawiac co 5km/h (nie co 1 jak w normalnym)
- nie da sie ACC calkiem wylaczyc, zeby dzialal jak zwykly tempomat
- ACC hamuje na poczatku silnikiem a potem hamulcem (wg instrukcji max 30% sily)
- Podczas hamowania hamulcem zaswieca swiatla stop (nie powinno dziwic ale bylem ciekawy)
- W przeciwienstwie do normalnego tempomatu, podczas dzialania ACC mozna zmieniac biegi. Dopiero dluzsze przytrzymanie sprzegla (ok 5sek) przelacza go do trybu stand-by
- jesli ACC wykryje auto przed nami, przygotowuje/utwardza pedal hamulca - trzeba uwazac wtedy z sila hamowania noga, mozna sie zdziwic
- Ogolnie dziala poprawnie ale nie umie przewidywac. Np, jak poprzedzajace auto ustepuje zjezdzajac na prawy pas, ACC czeka az cale auto zjedzie (czlowiek by juz wczesniej zaczal przyspieszac).
- Zwykle dohamowuje plynnie, ale jesli roznice predkosci sa zbyt duze (np. 140 vs 90-ciezarowka) to podjezdza zbyt blisko i daje po hamulcach co nie jest zbyt przyjemne. IMO powinien bardziej brac w uwage roznice predkosci i wg tego wczesniej i plynniej hamowac. Ale mozna sie tego nauczyc i po prostu zapobiegac takim sytuacjiom.
- Apropos ciezarowek, stalo sie ze dwa razy, ze przede mna jechalo auto osobowe a przed nim TIR. predkosc byla stala. Gdy to auto osobowe zaczelo tira wyprzedzac ACC postanowil sie rozpedzac (a sie rozpedza z gazem w podlodze) i musze przyznac ze nie bylem pewny czy tego TIRa w ogole widzi (nie pojawila sie ikona o aucie przede mna, ktora sie pojawia kiedy wykrywane jest auto duzo dalej niz ustawiona odleglosc). Raczej zmienilem pas.
- W instrukcji jest podane ze utrzymuje czasowy odstep do auta przed nami ale mam jakies wrazenie ze nie ma zbyt duzej roznicy miedzy 100 a 140km/h.
- Za bardzo nie czuje dzialania ostrzezenia o kolizji. Niby mam ustawione na najwieksza czulosc ale dziala dosc pozno. Tzn jak jestem juz b. blisko.
no i dziala np. jak zaczynam wyprzedzac (pewnie podjezdzam za blisko)
Bede dopisywal jak sobie cos przypomne
Uwaga dla tych co maja lub chca nagrac sobie custom soft od ruskich z wyswietlaniem predkosci. w ACC w tym samym miejscu wyswietlana jest ustawiona predkosc. Wiec beda sie napisy nakladac.