Witam. Odświeżę nieco temat. U mnie pisk pojawia się tylko i wyłącznie w czasie jazdy, przy pokonywaniu zakrętów w lewo. Ostatnio zauważyłem, że wykonując delikatne kontry kierownicą przy jeździe w łuku mogę go modulować, tzn. wzmagać i osłabiać. Podejrzewam hamulce, bo (wizualnie) na lewej feldze mam więcej syfu z klocków niż na prawej - felgi nagrzewają się raczej równomiernie podczas jazdy ale pewnie podczas pokonywania lewych łuków klocek samoczynnie ociera o tarczę i pyli. Po przeczytaniu opinii w tym wątku mam jednak wątpliwości czy to czasem nie łożysko - przy skręcie w lewo lewe koła są bardziej dociążane, jeżeli z łożyskiem jest coś nie tak to teoretycznie mogłoby piszczeć - kontrując kierownicą na chwilką odciążam lewą stronę samochodu, pisk jest delikatniejszy, wracając kierownicą w poprzednie położenie pisk się lekko nasila. To tylko takie moje małe gdybanie - mechanikiem nie jestem, więc proszę o wyrozumiałość
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.