View Single Post
Stary 29-07-2015, 08:52   #91
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Regeneracja sprezarki klimatyzacji-Uszczelniacz

Cytat:
Napisał dino77 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mjprzem, rzuć mądrym słowem! teoria mi się z praktyką rozeszły...
No i mi zaczyna tez sie rozchodzic...

nie napisałes w ktorym jeszcze miejscu umieszczone są dokładnie zawory niskiego i wysokiego cisnienia.

Inna sprawa hmmm bo jak to mozliwe ze cisnienia są takie same skoro
" rurka na parownik niby ciepła, z parownika niby zimna"
to oznacza ze zawor rozprezny niby cos dziala.

Inna sprawa -jakiego urzadzenia uzywasz? i czy klimatyzacja w samochodzie cos działa? czy cokolwiek chłodzi?

a na urządzeniu -pomiedzy niskim i wysokim cisnieniem nie miales połączenia otwartego?
bo z twojego opisu nie rozumiem jak moglo nie byc roznicy pomiedzy stroną niskiego i wysokiego cisnienia-skoro miales zimną rurkę za parownikiem. inna sprawa? hmmm moze zmieniła sie obetość układu na nowej chlodnicy?

moze jest za mało czynnika nabite i nie dochodzi do skraplania czynnika i przez zawor rozprezny leci tylko gaz? ale to i tak powinna byc roznica pomiedzy niskim a wysokim cisnieniem.

pytanie czy rurka za parownikiem jest zimna czy mniej gorąca tylko od tej przed parownikiem...( za skraplaczem?)

No i mi sie w tym przypadku teoria rozchodzi... bo wydaje mi sie ze cos jeszcze musi byc nie tak albo czegos nie dopowiedziałes bo to poki co jest bardzo nie logiczne.
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem