View Single Post
Stary 29-07-2015, 20:02   #469
Booost
ford::average

Model: Focus III
Silnik: 1.0 ecoboost 125KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Wrażenia, opinie, uwagi użytkowników

Przejechałem najnowszym Mondeo ok 1000km więc i ja coś napiszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Było to kombi z silnikiem 2.0 tdci 150KM. Fotele ogólnie bardzo wygodne, ale siedzisko jest przy oparciu zdecydowanie zbyt wąskie - po 2-3 godzinach jazdy było mi przez to już bardzo niewygodnie poprzez tą ciasnotę, a jestem szczupłą osobą. Wyciszenie wnętrza? Jeżdżę na co dzień focusem mk3 1.0 125KM i u mnie silnik pracuje bez porównania ciszej. Szczerze mówiąc przeszkadzał mi trochę ten klekot (możliwe, że jestem "uczulony" na diesele, ale na prawdę 1.0 jest cichsze). Szumy powietrza na porównywalnym poziomie. Komfort wybierania nierówności lepszy w Mondeo. Silnik całkiem żwawo się zbierał, ale słabszym silnikiem w tym aucie raczej nie chciałbym wyprzedzać. Generalnie przyspiesza odrobinę lepiej od mojego Focusa poniżej 100km/h, ale przy wyższych prędkościach jest odczuwalna różnica w momencie obrotowym na korzyść 2.0 tdci. Autem jeździłęm w marcu i... i powiem, że beznadziejnie działa klimatyzacja, do tego stopnia, że oddając auto powiedziałem w serwisie by ją sprawdzili - jak na dworze było ok 10st a w aucie ustawiłem 16st w trybie auto, to na zimnym silniku po chwili w kabinie było tak gorąco, że nie szło wysiedzieć! Wymuszenie najmniejszych obrotów klimy polepszyło sytuację, ale czy o to chodzi w klimie automatycznej? Po rozgrzaniu silnika klima chodziła już tak jak należy, ale na zimnym silniku to był jakiś piekarnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A mam porównanie do dwóch Focusów też z dwustrefową klimą automatyczną i tam działa ona normalnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co jeszcze - Mondeo miało podstawowe reflektory soczewkowe i świeciły bardzo dobrze, byłem wręcz zaskoczony światłami mijania! Natomiast długie - po ich włączeniu nie widziałem prawie żadnej różnicy, ale możliwe że wynika to z tego, że mijania zapewniały już ponadprzeciętną widoczność. Co do stylistyki - podobała mi się kierownica, zegary, a najbardziej przód auta - tyłowi każdej wersji nadwoziowej uważam brakuje charakteru, ale patrząc na Mondeo z przodu wygląda jak milion dolców Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Booost jest offline   Odpowiedź z Cytatem