Cytat:
|
Dziwi mnie trochę że żaden użytkownik 1.5 EB się tutaj nie wypowie ? Chyba że w Polsce tak mało się ich sprzedało ?
|
Z zainteresowaniem przeczytałem opis problemu, bo dotyczy takiej samej jednostki napędowej co moja. Trochę z ciekawości, dla idei, odpaliłem auto "przy użyciu" sąsiada, sam będąc na zewnątrz. Wszystko jest jak należy, silnik pracuje cicho, bez niepokojących odgłosów. Lekka przegazówka, ponowny rozruch - NIC!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To właśnie z tego powodu użytkownicy 1,5 EB nie piszą, bo nie mają o czym. Poczułem się poniekąd wezwany do tablicy, stąd moja odpowiedź. No i oczywiście w tym celu by nie utarła się opinia, że nowe 1,5 EB grzechoczą, brzęczą i jęczą. Moim zdaniem, po przejechaniu 2 000 km, jednostka napędowa przyjemna. Przyjemna do spokojnej jazdy, przemieszczania się do pracy, na zakupy. Do jazdy dynamicznej już nie bardzo urokliwa ze względu na dziwny dźwięk dochodzący spod maski, takie gumowe gulgotanie. Jeździłem kiedyś Passatem 1,8 T o identycznej mocy, ten pracował pod dużym obciążeniem "bardziej szlachetnie". O dieslach nie wspomnę, bo to inna bajka.