View Single Post
Stary 30-07-2015, 19:58   #29
NaczelnyFilozof
ford::beginner

Imię: Naczelny
Model: Transit
Silnik: 2.4TD
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: kontrolka ładowania czyli dłubiemy elektrykę

Bębna się nie udało zdjąć. Ani drgnie. Odrdzewiacz. Młotki i majzle nie dały rady.

Ale.

Zauważyłem że bęben zacinał się tylko po zwolnieniu z ręcznego. Trzeba było poruszać linką hamulca i puszczał. Linka zapieczona. Zsunąłem tyle ile się dało i nasmarowałem olejem. Chodzi lżej i nie zacina bębna. To samo zrobiłem z drugiej strony.

Sprawdzę w najbliższym czasie czy operacja dała coś. Ale ściąganie bębnów mnie na pewno nie ominie...

Czujnik predkości i predkościomierz. Miałem zdjęte koło. To można było "w powietrzu" sprawdzać różne warianty awarii.

Kable ok. Od skrzyni do wejścia do kompa ok. Wpadłem na pomysł. W czeluściach garażu wygrzebałem cyfrowy zastępczy licznik z Suzuki Swift. też działał na impulsatorze. No i zapiołem go w komorze silnika przed kompem do biało niebieskiego kabelka. I czujnik działa w skrzyni tylko przekłamuje bo w Suzuki inne przełożenia/zaprogramowanie. Bęben bez koła w powietrzu: 1 bieg 50km/h 2 bieg 85 km/h. Test Ok. No to zapinam licznik za kompa przed zegary Fordowskie. 1 bieg 15km/h 2 bieg 26 km/h NEUTRAL bez biegu 58 km/h. To jest dziwne że auto stoi a licznik Suzuki pokazuje.
NaczelnyFilozof jest offline   Odpowiedź z Cytatem