Cytat:
Generalnie pozycji leżącej nie uda się tobie znaleźć w żadnym foteliku.
Moje zdanie - jeśli chodzi o gwiazdki to bym sobie darował. Kiedyś były super foteliki (super gwiazdkowe) co trzymały dziecko za pomocą poduszki na brzuchu, niby fajnie super ale podczas koziołkowania, dziecko wypadało górą.
Tutaj masz ciekawa stronkę o fotelikach: http://fotelik.info/
|
Mam ten fotelik o którym mówisz. Generalnie jest na prawdę świetny. Ponieważ go użytkuje i znam to stwierdzam, że jest bardzo mało prawdopodobne aby taka sytuacja mogła mieć miejsce. Na początku się przeraziłem tym testem, ale potem mocno temat zglebilem i long story short, manekin był nagi śliski bez ubrania. Ze tak powiem "chudy i maly". Faktycznie gdyby tam wsadzić takiego chudzielca podwymiarowego i nie doocisnc prawidłowo poduchy (czego na video nie sprawdzisz ) dziecko mogło by wypaść. Jeśli między tlowiem a poduchą było by tyle miejsca żeby nogi dziecka się "przeslizgnely" no ale po to jest regulacja, żeby dopasować fotelik. No a z drugiej strony jest koncepcja tej poduchy, która jest na prawdę genialna. Mega wygodna i dla dziecka i dla rodziców ;-). Moja starsza córa (4.5l) za chwile będzie juz musiała jeździć bez poduchy bo wchodzi w kolejny przedział wagowy, a dla młodszego synka (11m) chyba tez kupie tego cybexa.
Wysłane z mojego ZP998 przy użyciu Tapatalka