Temat: [Mondeo 2007-2014] Dołożenie tempomatu
View Single Post
Stary 31-07-2015, 09:00   #1507
baynet
ford::beginner

Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: domontowanie tempomatu

Cześć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jestem właśnie po zamontowaniu i aktywowaniu tempomatu w MK4 w wersji poliftowej. Przy okazji wielkie dzięki dla kolegi mayaka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., który mimo późnej pory odpalił mi ten fajny gadżet. Ale teraz do rzeczy. Manetki kupiłem z ogranicznikiem prędkości, wszystko jest ok i działa z jednym drobnym zastrzeżeniem. Ogranicznik prędkości, choć działa i wyraźnie to da się odczuć, w żaden sposób jego praca nie jest sygnalizowana na wyświetlaczu. Być może ma to związek z tym, że mam wyświetlacz w tej najbardziej ubogiej wersji.
Więc jeśli ktoś jest wielkim szczególarzem i chce mieć wszystko w 100% na tiptop to lepiej manetki z klawiszem OFF (te bez ogranicznika). Swoją drogą oznaczałoby to chyba że fabrycznie wersje z ogranicznikiem musiały być dodawane do wersji z innym wyświetlaczem bo instrukcja mówi że taki komunikat i zadana prędkość powinny się pojawić. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii ? Zdaje się kolega że bigmaxx, widziałem zdjęcia, ma identyczny wyświetlacz i odpalał tempomat na manetkach z ogranicznikiem. Nie bardzo zrozumiałem z jego postu czy mu ten ogranicznik w końcu działa czy nie. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez baynet ; 31-07-2015 o 09:10
baynet jest offline   Odpowiedź z Cytatem