Temat: [Mondeo 2007-2014] Śmierdząca klimatyzacja
View Single Post
Stary 31-07-2015, 12:19   #138
maar
ford::beginner

Imię: Marek
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Śmierdząca klimatyzacja

Auto kupiłem na początku lipca wiec ...
korzystam normalnie, tzn. w nocy jak jade to wylaczam bo nie mam potrzeby jej uzywac i pracuje zwykly nadmuch . Jak jade z dzieckiem i temperatura jest do wytrzymania to również pracuje zwykly nadmuch. Raczej nigdy nie wylaczam OFF całego systemu bo i po co. Jak jest za cieplo to klima chodzi normalnie w okolicach 19-22 stopni. Wiec korzystam raczej z większości dostępnych funkcji.
Acha nie stosowałem tej pianki o której tutaj pisaliście, panowie z serwisu uznali, ze lepszy będzie ten plyn niż pianka bo niezle wali. Ozonowanie na koniec trwalo jakies 15 minut ale maja ozoniarke na 128 m2 pomieszczenia wiec bardzo duza. Jakby ktoś chciał ten problem rozwiazac tu gdzie ja to ja moje Mondeo serwisuje w Boschu w Warszawie na Okrętowej 61a.

Co do odgrzybiania i ozonowania, zawsze robie ta operacje podczas wizyt co rocznych w serwisie, przy całym koszcie przeglądu i ewentualnych serwisow nie jest to już jakiś szalony koszt a mam spokoj. Pierwszy raz natomiast miałem az taki smrod wiec podejrzewam , ze poprzedni wlasciciel az taki systematyczny nie był. Kiedys miałem takie samo Mondeo z takim samym silnikiem i jak je systematycznie serwisowałem klime to nigdy nie miałem takiego przypadku.

pozdrawiam
Marek
maar jest offline   Odpowiedź z Cytatem