View Single Post
Stary 31-07-2015, 15:01   #28
Saalami
ford::amateur

Model: Cougar
Silnik: 2.5
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Inna data produkcji w dowodzie rejestracyjnym, a inna w nr VIN.

Cytat:
Napisał kris2682 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Motocykl kupiłem dla siebie więc odpuściłem.
I jak to się dalej potoczyło?
Mogłeś normalnie zarejestrować motor? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał wojtekn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla uściślenie co kraj to obyczaj co wpisują w dowód rejestracyjny.
Zawsze mamy datę produkcji i datę rejestracji.
Często w niektórych krajach wpisuje się w dowód datę rejestracji jako datę produkcji co oczywiście jest błędnym założeniem i wprowadza zamęt.
Zdarza się tez że pan lub pani urzędnik w danym kraju nie ma pojęcia o autach i silnikach i korzysta z katalogów.
I też się spotkałem z takimi mykami że pojemność była pokręcona masa całkowita itp. itd. , a dlaczego bo czasem jest tak że producent coś modyfikuje i parametry się zmieniają. I jak ktoś bezmyślnie klepie dane z katalogu i nie zwracając na faktyczną datę produkcji to kwiatki się pojawiają.
Mogło tak być. Ale powiedź mi... można to jakoś sprawdzić? Ewentualnie co byś zrobił na moim miejscu? Srs powiedział, żebym sprawdził VIN przy łączeniu skrzyni z silnikiem - ale jeżeli ktoś wymieniał silnik, bo coś się zepsuło, to przecież będzie inny VIN. Nie mam pojęcia co robić, ten cougar jest bardzo zadbany, za fajną cenę, akurat takiego szukam. Odpuścić? Jeżeli byłby kradziony, to przy rejestracji na Polskę nie byłoby problemu?
Saalami jest offline   Odpowiedź z Cytatem