Witam.
Posiadam Forda Focus mk2 db3 2009 (pierwsza rej. 2010)kabriolet po lifcie 2.0 145km 16v benzyna . Zakupilem go pol roku temu od pierwszego właściciela w Polsce. Do tej pory było wszystko ok lecz jakiś tydzień temu przy wymianie piasty prawa strona przód mechanik magik stwierdził ze sprężyny maja pekniete co najmniej pół zwoju (przód ). Przy odbiorze auta pokazał mi te resztki i jak sprężyny siedza na amortyzatorach i rzeczywiście jest cos nie tak. Problem nie tkwi w robocie tylko w braku sprężyn zamienników (za oryginalne powiedziano mi w serwisie 950zl za dwie a to trochę za dużo). Szukałem dzwoniłem wszędzie lecz jedynie co mi powiedziano to eibach obniżające -30 (mam 17cali alufelgi i wolałbym go nie obniżać). Za 4 szt 550zl. Lepiej zwykle sachs nr 998933 czy lesjorden ale w inter carsie maja 1szt i to w Danii 4-5tyg oczekiwania a jedna to jak wiecie nie da rady wymienić.
Moje pytanie jest następujące: Nie wiem czy po wymianie na sprężyny eibacha przód nie będzie za nisko, ma ktoś juz za sobą takie testy?
Prosiłbym Klubowiczów którzy siedzą w handlu częściami lub mają dobre źródło o pomoc w znalezieniu ewentualnych zamienników. Szukałem, dzwoniłem prawie wszędzie i nic.
W razie błędów proszę o info poprawię wszystko co złe i dopisze czego brak.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. obecnie nie mogę zrobić zdjęcia jestem za granicą. Pozdrawiam