Odp: auto bez nawigacji ale z włożoną kartą z mapami
Zaciekawił mnie ten temat. Jak widać mam auto z USA z My ford touch. Jak jest w aucie nawigacja - nad kompasem zamiast napisu - information jest Navigation - lub - insert SD Card jeżeli karta z mapą jest wyjęta.
Czy w moim przypadku da się dograć nawigację ?? Podejrzewam że bardzo wiele funkcji jest tam po prostu zablokowanych - raz zdarzyło mi się że przy wyłączonym silniku włączyłem wsteczny - zorientowałem się - wyłączyłem na P odpaliłem i na R - na wyświetlaczu pojawiło się że obraz z kamery jest niedostępny i muszę skontaktować się z serwisem - fabrycznie nie mam kamer i czujników cofania - ale widocznie w sofcie się coś popier.... i chciał uruchomić podgląd.
Możliwe że navigacja też jest dostępna.
Dodatkowo - nie mogę przeprowadzić aktualizacji Sync - na podstawie vinu określono w serwisie w sync i na stronie WWW - dostępna akualizacja wymaga wizyty w serwisie.
Jednak u brata w Fusionie 2013 Hybrid - aktualizacja taka była robiona w usa a teraz ma dostępną ze strony - 500MB po nagraniu na usb -samochód nie ma navigacji jednak przy próbie wgrania wyświetla się że aby aktualizację przeprowadzić wymagane jest włożenie karty SD od nawigacji - czyli nawet jak jej nie ma to niby coś tam jest.
|