View Single Post
Stary 03-08-2015, 10:34   #414
yogagfx

Domyślnie Odp: Dobre (nie ASO) warsztaty w Warszawie. Kompendium wiedzy!!!

Panowie, proszę o pomoc, bo nie bardzo wiem gdzie pojechać. Mam Mondka 2,2 TDCi z 2006 r. (MK3) ze standardowym problemem migającej sprężynki. 40 minut na trasie, dociążenie silnika i przy obrotach ok 3k lekkie szarpnięcie i miga sprężynka.
Silnik w tryb awaryjny i niechętnie przekracza 2k obrotów, moc znacznie zmniejszona. Nie gaśnie, dojechać się da, komfort niestety szlag trafia.
Auto niegdyś było moje służbowe i wtedy serwisowałem w ASO auto nobile, ale mam słabe zdanie o tym serwisie. W każdym razie, miałem już coś takiego 4 lata temu, wówczas skończyło się na regeneracji turbiny i pomogło.
Teraz nie chcę jechać do ASO (szkoda mi kasy) ale też chcę, żeby sprawa została poprawnie zdiagnozowana. Byłem w kilku warsztatach, nie potrafią ogarnąć tematu, wszyscy rozkładają ręce i twierdzą, że jak komputer nie zapamiętał błędu (bo nie zapamiętał, mimo wielokrotnego występowania problemu) to oni nie pomogą.
Gdzie mogę pojechać, żeby nie zbankrutować, a jednocześnie mieć temat zrobiony? Polećcie pliz jakiś warsztat w stolicy, który ogarnia diesle.
Z góry dzięki. I pozdrowienia.
PW
  Odpowiedź z Cytatem