View Single Post
Stary 03-08-2015, 14:11   #14
tarjei86
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Focus MK1
Silnik: 1,6
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Wskazówka prędkościomierza skacze jak jej się podoba, szarpie na 1,2 i 3 biegu

Ale widzicie... tą drogą (czyli zapytaniem na forum) dochodzę to kilku ew. możliwości, wiem gdzie ew. szukać. Natomiast mechanik jakiś czas temu, gdy te problemy zaczęły występować - w pierwszej kolejności obwinił transmiter FM/MP3, który mama ma wpięty w zapalniczkę aby na radiu słuchać sobie MP3. Później, jak przy okazji wymiany oleju i filtrów powiedziałem mu, że mimo zaprzestania używania transmitera problem się powtarza - zegary dalej świrują - powiedział, że to najpewniej uszkodzony jakiś moduł odpowiadający za stabilizację napięcia czy coś w ten deseń. Stwierdził nawet, że to się zdarza w tym modelu.... i że mam po jego urlopie wpaść to coś pomierzy i będzie szukał.

BTW - salom, pozwolę sobie sprawdzić tę metodę i dam znać, jak się zachowuje samochód. Jeszcze nie zamówiłem nowego VSS'a - nie jestem taki w gorącej wodzie kompany na jakiego być może wyglądam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Fulara - dzięki.

Ostatnio edytowane przez tarjei86 ; 03-08-2015 o 14:14
tarjei86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem