Temat: [Mondeo 2000-2007] Mocowanie przedniego zderzaka?
View Single Post
Stary 04-08-2015, 10:17   #12
krismk3
ford::average

Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Mocowanie przedniego zderzaka?

Witam odświeżę trochę temat ponieważ mam podobny problem. Otóż wczoraj wyjeżdżając z garażu zahaczyłem zderzakiem przednim o próg przez co po prawej stronie zderzak zaczął dość znacznie ruszać się góra dół. Do takiego stopnia, że otwór od spryskiwaczy nie leży w osi trzpienia sprysku, który haczy o jego krawędź. Rozebrałem cały przód czyli grill, lampy i częściowo prawe nadkole i za chiny nie widzę co mogło się tam stać, że lata góra dół w przedniej części przy tym ślizgu. Czy zderzak przykręcony jest teoretycznie do tych ślizgów i do zderzaka??? I poza tym nie trzyma go nic więcej do karoserii pojazdu.
W wolnym czasie będę chciał to jakoś rozebrać i poprawić. Proszę powiedzcie mi czy dobrze myślę. zdejmuję lampy, grill i nadkola oraz osłonę dolną chłodnicy. Po tej operacji zostaje jedynie odkręcenie po dwie śruby na stronę od dołu przy nadkolach. Czy jest coś jeszcze??? O czym powinienem pamiętać nie liczę oczywiście zatrzasków pod lampą (2x2 szt.).
A może ma ktoś jakieś fotki jak to po kolei rozebrać??? Z góry dzięki za pomoc bo chce to ogarnąć.
Przy okazji mam nadzieje, że mogę tu przy okazji zapytać, czy ma ktoś może do sprzedania nie połamaną osłonę dolną chłodnicy oraz prawe nadkole (pasażera) i osłonę osprzętu w nadkolu. Z góry dzięki za informację.
krismk3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem