Hej,
Mam podobnie na zimnym silniku... może trochę bardziej delikatnie, ale podobny odgłos, taki metaliczny. Trwa to ok 5-6 sec i znika, albo lekkie dodanie gazu i od razu znika.
Pan w serwisie mądrze mi to wyjaśnił, dlaczego tak jest (nie potrafię tego odtworzyć bo średnio się znam na silnikach, chyba coś o turbo mówił
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Ten typ tak po prostu ma i nie ma się czego obawiać (ponoć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Przyznał również, że w 1.0EB to dopiero odgłosy są, jak z filmu grozy...
Cytat:
|
Potwierdzam, chłodzi błyskawicznie po czym działa sobie w tle bez wkurzania kierowcy.
|
Również potwierdzam. Dzisiaj samochód stał cały czas na pełnym słońcu na parkingu pod firmą. Czarny, przyciemniane szyby... Po robocie jak wszedłem do Mondka, to było chyba z miliard stopni. Odpalam auto, klima na maxa, około 30 sekund i czułem się komfortowo. Przyznam się szczerze, ze wieloma autami jeździłem, ale ta klima naprawdę daje radę, bardzo wydajna i mocna.
Pzdr.