Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 04-08-2015, 20:51   #404
Arthi2000

Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał Atlis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Klekot 1.5 EcoBoost:

https://youtu.be/nc8AxdXVrhk

Nagranie po uruchomieniu silnika. Ktoś się na to skarżył. Faktycznie brzmi to dziwnie.
Hej,
Mam podobnie na zimnym silniku... może trochę bardziej delikatnie, ale podobny odgłos, taki metaliczny. Trwa to ok 5-6 sec i znika, albo lekkie dodanie gazu i od razu znika.
Pan w serwisie mądrze mi to wyjaśnił, dlaczego tak jest (nie potrafię tego odtworzyć bo średnio się znam na silnikach, chyba coś o turbo mówił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Ten typ tak po prostu ma i nie ma się czego obawiać (ponoć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).

Przyznał również, że w 1.0EB to dopiero odgłosy są, jak z filmu grozy...

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Potwierdzam, chłodzi błyskawicznie po czym działa sobie w tle bez wkurzania kierowcy.
Również potwierdzam. Dzisiaj samochód stał cały czas na pełnym słońcu na parkingu pod firmą. Czarny, przyciemniane szyby... Po robocie jak wszedłem do Mondka, to było chyba z miliard stopni. Odpalam auto, klima na maxa, około 30 sekund i czułem się komfortowo. Przyznam się szczerze, ze wieloma autami jeździłem, ale ta klima naprawdę daje radę, bardzo wydajna i mocna.

Pzdr.

Ostatnio edytowane przez Arthi2000 ; 04-08-2015 o 20:58
  Odpowiedź z Cytatem