Ten magnes planuję wrzucić na stałe do baku nie mam zamiaru go wyciągać.
Drugi chce zamontować na listwie wysokiego ciśnienia zaraz przy wlocie paliwa. Kupiłem na alledrogo magnesy 10x20x50mm o dużej sile to mi wyłapią wszystko co będzie w paliwie pływało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moim zdaniem łopatki tej zużytej pompy są właśnie metalowe.
Na oko wyglądały jak hartowana stal narzędziowa. Jutro sprawdzę czy magnes przyciąga te łopatki czy nie.
Ten przelew z wtrysków da się jakoś łatwo przerobić aby od razu wracał do baku ? Przelew wraca się przez filtr paliwa czy gdzieś wcześniej jest to połączone ? Jutro to sprawdzę i zobaczę co się z tym da zrobić. (ale chyba z tego co pamiętam to przelew wchodził bezpośrednio z powrotem do pompy wysokiego cisnienia)
W sekcji wysokociśnieniowej wysokie ciśnienie robią te małe wałki które znajdują się pod tymi dużymi wałkami ? Są tam też jakieś zaworki wkręcone na klucz torx. Czy można to wykręcić ? Bo u mnie są one wkręcone na różną głębokość i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie czy nie ? Jest to jakaś regulacja czy nie ma to znaczenia ?