View Single Post
Stary 06-08-2015, 13:58   #1
ldawid

Domyślnie Na co zwracić uwagę przy zakupie autka z drugiej reki?

Witam.
Biję się z myślami - kupić S-Maxa czy, Zafirę C? Roczniki wchodzące w rachubę od 2012r.
Bolączki opelków znam(chyba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) - S-Max jest dla mnie "tabula raza" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Słyszałem(zaznaczam ze słyszałem) iż, Maksio potrzebuje wymiany "dwumasy" do 150tyś. km. Dotychczasowa moja Zafira B przy przebiegu 250tyś. ani myśli o dwumasie.
2. Sprawa rozrządu ... jest problem z jego szczególnym pilnowaniem czy, jest to wydumane?.
3. Filtr eco tzw. DPF - w Zafirze jak "przyjdzie czas"(komputer wyliczy), nastepuje inicjacja przy założonych warunkach i filtr zostaje wypalony. W przypadku niedokończenia wypalania DPF-u np. w trasie, można to zrobić "na postoju" używając interfejsu OP-COM który inicjuje takie wypalanie. Po tym zabiegu cieszymy się dalej pełnosprawnym DPF-em. Jak to wygląda w S-Maxie? Proces ten jest bardziej "upierdliwy"? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
4. Na co trzeba szczególnie zwrócić uwagę przy zakupie ale też i podczas dalszej eksploatacji?
  Odpowiedź z Cytatem