View Single Post
Stary 08-08-2015, 15:47   #6
blazeyzem
ford::average

Imię: Błażej
Model: Mondeo MK V Titanium White Platinium
Silnik: 2.0 EB 240hp -> 260hp AT + SYNC2 -> SYNC3
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Chiptuning Mondeo MK5 2.0eb

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
myślę że sam się odezwie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem już szczęśliwy, że w moim Mondeosie w końcu da się poczuć konie.

O wykresie nie ma co opowiadać, bo jest załączony powyżej. Co mnie cieszy, to fakt, że parametry idealnie z katalogu. Tyle co obiecywali, tyle było. Niektórym wychodziło sporo mniej. Zwracam uwagę, że 240KM ma mieć na benzynie 98 oktanów, na 95 będzie miał 15KM mniej.

Zrobiłem już z 1000km na chipie i tak:

ODCZUCIA:

Zbiera się dużo lepiej na wolnych obrotach.
W ogóle się lepiej zbiera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dużo lepiej brzmi – nie wiem z czego to wynika, ale jest przyjemniej, bardziej sportowo.

Skrzynia trochę szarpie przy ostrożnej jeździe, ale pewnie musi się dostroić.

Próbowałem go rozpędzić na autostradzie, z 5 na 6 mi zmienił przy jakichś 215 i dociągnąłem do 227, potem zabrakło bezpiecznej drogi...

Na 6 nie daje rady, nawet jak przyspieszam 160-200 na 6 to tak przy 180 jakbym ciężką przyczepę holował.

SPALANIE:

Lekko 1l mniej! Zszedłem do 11.2 (poprzednio 12.5) na trasie Wrocław – Warszawa, gdzie z 380km zrobiłem 300 po Autostradach z tempomatem na 160. Klima działała jak głupia, bo na dworze było 38 stopni.

Po mieście jeszcze nie wiem.

Tyle uwag i komentarzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
blazeyzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem