View Single Post
Stary 10-08-2015, 22:41   #99
lewap97
ford::amateur

Imię: Pawel
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Regeneracja sprezarki klimatyzacji-Uszczelniacz

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zacznij od tego:
-sprawdz czy przy włączaniu klimy załącza sie sprzegło sprezarki.

Jak niewiesz jak sie sprzegło sprezarki załącza-to siagnij wtyczke z 2 pinami od sprezarki i podłącz do niej 12V np z akumulatora.

Jezeli tak sie robi samo jak załączasz klime-czyli sprzęgiełko klika-to moze ktos zalozyl za krotki pasek bo nie bylo innego pod ręką.

byc moze jest wszystko ok.

Ale jezeli sprzegło sie nie załącza po nacisnieciu AC- to powodów moze byc juz wiecej-zazwyczaj mała ilość czynnika.

a jak i co sprawdzić...?

w tym temacie
Klimatyzacja - diagnozowanie usterki
http://www.focusklubpolska.pl/showthread.php?t=48684

znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania.

Ale musisz przeczytac pierwsze 2-3 strony-tam jest zasada działania układu i działa tak samo w innych samochodach -tyle ze kabelki do ff2 są inne kolory ale i w tym temacie do FF2 podawałem oznaczenia kabli.

Po miesiącu udało mi się wygospodarować trochę czasu i założyłem pasek na kompresor. Klima działa super a pasek był zdjęty bo chyba łożysko padło w kompresorze bo strasznie szumi, natomiast jak włączę klime szum cichnie ale wciąż go słychać.
Czy mógłbym prosić o potwierdzenie mojego przypuszczenia, że łożysko do wymiany? Dzięki.
lewap97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem