View Single Post
Stary 12-08-2015, 15:32   #46
azitoshi
ford::average

Imię: Michał
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: 1.5EB metaliczny lub dzwoniący dźwięk silnika

Garść świeżych informacji, właśnie wróciłem z serwisu nie jest za dobrze zgłosiłem trzy rzeczy :
1. Nie działający wskaźnik temperatury (u mnie na stałe się już zatrzymał na 24) - nie naprawili nie wiedzą jak, ponoć sprawę zgłosili do centrali gdzie otrzymali wiadomość że problem jest znany i pracują nad jego rozwiązaniem.
2. Dźwięk silnika - tak jakby przyznali że jest problem, słyszą nie udają głuchych ale również nie potrafią powiedzieć i tym bardziej tego naprawić sugerowali że coś z kolektorem jest nie tak. Zgłosili sprawę do centrali i taka sama odpowiedź że problem znają i trzeba czekać na rozwój sytuacji.
3. Miałem lekko fałdowaną uszczelkę w jednych drzwiach - zamówiona do wymiany.
4. Krzywa kierownica - nadal nie potrafią tego zrobić nie mają instrukcji auto jest już prawie rok na rynku...

Reasumując bardzo proszę WSZYSTKICH którzy mają problem z tym upiornym brzęczeniem silnika no i jednocześnie czujnikiem temperatury o zgłaszanie tego do serwisów (nie jest to normalne a nawet z przebiegiem może narastać - tak mi powiedziano) w takim celu żeby serwis wysyłał zgłoszenia do centrali, im więcej zgłoszeń tym większa szansa że zaczną coś działać bo w przeciwnym wypadku obawiam się że sprawa ucichnie i zostaniemy na lodzie.
azitoshi jest offline   Odpowiedź z Cytatem