View Single Post
Stary 12-08-2015, 21:28   #1
dzeryae
ford::average

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCI 200 KM
Rocznik: 2013 MK4
Domyślnie Elektrycznie składane lusterka - dezaktywacja?

Witam,

Od tygodnia lusterko pasażera zaczyna sprawiać problemy. Elektryczne składane, z migaczem, podświetlane, z pamięcią, nie zawsze działa, czasem lusterko rozkłada się tylko do połowy, czasem w ogóle, a czasem normalnie. Pojechałem do ASO Germaz i stwierdzili, że pada silniczek i zaproponowali wymianę lusterka za 910 zł część + wymiana.
Miesiąc temu skończyła mi się gwarancja, przeczytałem posty na forum i okazuje się, że takich problemów było bardzo wiele. Pewnie niedługo padnie też drugi silniczek. Ponieważ nie za bardzo uśmiecha mi się wydawać ponad 1000 zł za lusterko i jeździć muszę mam pytanie:

1) czy da się w jakiś sposób wyłączyć funkcję elektrycznego składania lusterek i czy ten niesprawny silniczek służy tylko do składania lusterka czy też do regulacji ustawienia zwierciadła?
2) czy jeśli na alle kupię dowolne lusterko składane od Mondeo FL, to da się przełożyć silniczek do mojego lusterka, czy mogą pojawić się jakieś problemy?

Z góry dziękuje za informacje, bo w przyszłym tygodniu wyjeżdżam za granicę i chciałbym bezpiecznie jeździć :-).
dzeryae jest offline   Odpowiedź z Cytatem