Reasumując.
Twoje objawy pojawiły się na pewno jak się zaczęły upały. Sądzę, że nie ma co się rzucać na wymianę/naprawę wtrysków na początku.
Trzeba pamiętać, że ten samochód nie posiada chłodnicy powietrza doładowanego, włączona klima pracująca na cały gwizdek (nie wiem czy ją masz ale pewnie tak) oraz wyjściowa ilość koni mechanicznych (6
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sugeruje duży spadek mocy podczas tak upalnych dni. Jeżeli odczuwasz spadek mocy to mocniej ciśniesz furiata a co za tym idzie więcej pali.
Nie wiem o ile więcej pali ale u mnie podczas upałów potrafił po mieście wciągnąć ponad 7 co mnie też szokowało niesamowicie (mój mechanik powiedział mi przez telefon słowa "uspokój się, nie masz na co kasy wydawać, to daj żonie na zakupy?" - to mnie uspokoiło).
Jeżeli samochód odpala z pierwszego kopa nie widać powietrza w układzie paliwowym niskiego ciśnienia (przy gruszce) nie ma co wszystkiego rozbierać (takie jest moje prywatne zdanie). Na wszelki wypadek wykupić pakiet laweta w ubezpieczeniu i jak będzie gorzej to zacząć działać.
Jak napisałem też wcześniej mam jakiś specyfik z grupy PSA do czyszczenia układów wtryskowych zalecany przez producenta (jak wiadomo jest to okrojony silnik HDI). Troszkę boję się go wlewać do paliwa. Muszę to obgadać ze znajomym mechanikiem.
Analizując twoje błędy jest to błąd stały czy chwilowy, świeci się kontrolka silnika?