Ciąg dalszy walki z Transitem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozebrałem pompę wymieniłem tą pompkę wstępną ale auto jak nie chciało zagadać tak nie zagadało. Był moment że odpaliło na kilka sekund ale to chyba przez pomyłkę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odkręciłem metalowy przewód zasilający wtrysk i założyłem na niego przezroczysty wężyk i okazało się że wraz z paliwem leci bardzo dużo powietrza. Pompa była zasilana przez zawieszony baniak wiec z zasilania nie mogła powietrza zaciągać. Powrót zaciągnąłem ustami i też nic, zero powietrza.
Obstawiłem że powietrze zaciągane jest przez pompę tylko problem był ze zlokalizowaniem miejsca. Mogło zaciągać przez zawór IMV, oringi na ośce napędowej (2sztuki) lub przez dekiel obudowy.
Okazało się że oring na deklu obudowy jest twardy na długości około 7cm i cały popękany. Nie widać tego na pierwszy rzut oka dopiero jak go wyciągnąłem sprawa stała się jasna. Cała ta akcja kosztowała mnie trzykrotne wyciągnięcie pompy z transita (jestem teraz ekspertem pompę wyciągam w 20 minut
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Na pierwszym zdjęciu dekiel już z wymienionym oringiem.
Bump:
Bump:
Bump:
Bump: Po naprawieniu usterki z pompą - zaczęła podawać samo paliwo. Auto dalej bardzo dziwnie zapalało.
Obstawiałem albo zanieczyszczenia we wtryskach albo małą kompresję w silniku.
Zacząłem od pomierzenia kompresji i wyszło że chyba jest dobra bo na pierwszym tłoku było 29,8, na drugim też 29,8 na trzecim 29,5 i na czwartym 30,5 bara. To były wartości maksymalne po kręceniu silnikiem około 5-7 sekund.
Wykręciłem wtryskiwacze i okazało się że czwarty wtryskiwacz ma upaloną końcówkę i leje się przez nią paliwo. Dodatkowo świeca żarowa w tym cylindrze jest cała czarna. Nie wiem od czego może ktoś coś doradzi. Jest poniżej jej zdjęcie.
Na ostatnim zdjęciu zamieszczam dorobiony klucz torx do odkręcania pompy CR.