Zamówiłem komplet LUKa i wymieniłem.
Wszystko szło sprawnie ale założenie skrzyni biegów w tym aucie z powrotem to jakaś makabra.
Myślałem że założę ją sam ale opierała się o sanki i nie dałem rady.
Dwie osoby ciągnęły silnik do przodu, tak żeby maksymalnie go wykrzywić i dopiero wtedy udało mi się założyć skrzynię biegów.
Nie wiem jak to robią w warsztatach ale chyba bez zdjęcia sanek jest to niemożliwe.
Operacja się udała i dziękuję wszystkim za pomoc. Jakby nie problem z założeniem tej skrzyni z powrotem to można by powiedzieć że cała operacja jest prosta.
Bump: Aha jest jeszcze problem z wyjęciem lewej półosi (od strony kierowcy) ze skrzyni biegów.
Trzeba wyjąć ją ze zwrotnicy a wcześniej zwrotnicę albo ze sworznia w wahaczu (co u mnie było nie do zrobienia) albo wyjęcia amortyzatora ze zwrotnicy.
Skręcamy sprężynę wraz za amortyzatorem ściągaczami do sprężyn. Następnie nogą uginamy wahacz maksymalnie w dół i wyciągamy amortyzator ze zwrotnicy. Żeby wyciągnąć półoś ze zwrotnicy odkręcamy nakrętkę 36 z półosi, odkręcamy zacisk hamulcowy i podwieszamy go. Następnie odkręcamy tarczę hamulcową wraz z łożyskiem kluczem torx 50.
Żeby wyciągnąć półoś ze zwrotnicy musimy ją znów z całej siły przygiąć wahacz do ziemi a zwrotnicę maksymalnie odgiąć na zewnątrz.
To jest metoda jak jest problem z wybiciem sworznia z wahacza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..