View Single Post
Stary 16-08-2015, 10:46   #1
jar00
ford::beginner

Imię: Jarek
Model: Focus MK2 Lift
Silnik: 1,6
Rocznik: 2010
Domyślnie Wycena oryginalnych części po kolizji.

Witam 13.08.2015 miałem bliskie spotkanie z autobusem MPK.
Kierowca wyjechał mi z drogi podporządkowanej i uderzyłem w jego bok przodem.
Na szczęście nikomu nic się nie stało.
Spisaliśmy oświadczenie gdzie kierowca przyznał się do spowodowania kolizji.
Zgłosiłem to do TU Warta dostałem auto zastępcze ale jeszcze nie było rzeczoznawcy w celu wyceny uszkodzeń.
Przy okazji uszkodziłem sobie dotyk w telefonie co zgłosiłem również w TU.
Chciałem się zapytać czy orientujecie się może na ile powinien wycenić mi szkodę? Nie mogę znaleźć w internecie ceny wszystkich części oryginalnych nowych do tego dojdzie jeszcze koszt robocizny.
Jeżeli poda zbyt niską kwotę to powiem że oddaje auto do ASO na naprawę.
A jak będzie z wyceną uszkodzenia telefonu?

Moje auto to Ford Focus mk2 lift z marca 2010r
Co do uszkodzeń auta sytuacja przedstawia się następująco.
1. Maska jest pogięta nie da się jej otworzyć więc dokładnie nie wiem co pod nią.
2. Chrom na masce jest uszkodzony.
3.Prawy błotnik ma odpryski lakieru.
4.Lewy błotnik jest zagnieciony że blokuje lekko drzwi po otworzeniu ich na siłę zrobiły się odpryski na drzwiach.
5.Zderzak jest pęknięty
6.Grill zderzaka jest uszkodzony
7.Grill ten pod maską gdzie jest zamek od maski jest połamany znaczek forda porysowany cięgno co idzie do zamka maski połamane.
7.Wydaje mi się że chłodnica jest wygięta (nie cieknie)
8.Belka górna co łączny prawą i lewą część samochodu do której mocuje się bodajże chłodnice jest plastikowa? jest popękana i wygięta.
9. Na dole po zdjeciu grilla tego co jest w zderzaku widać delikatne zagięcie metalowej belki.
10. Lewy halogen jest odpryśnięty.
11. Ramki halogenów są porysowane i chrom w prawym halogenie jest pęknięty.
12.Lewy reflektor uszkodzone ma zaczepy.
13.Osłona plastikowa co jest pod maską zaraz nad grillem co dochodzi tam bodajże rura dolotu powietrza jest uszkodzona i rura też wygląda na uszkodzoną.
14. Przesunięte jest plastikowe podszybie z lewej strony nie wiem czy jakieś zaczepy tam puściły czy coś innego.
15. Lewe nadkole plastikowe jest pozaginane.
16. Ramka rejestracji
17. Rejestracja.

Poduchy nie wystrzeliłby bo miałem poniżej 30km może 28 w momencie zderzenia, a gdzieś czytałem, że aktywują się dopiero od 30km

Nie wiem co dokładnie pod maską jeszcze się zadziało.
Czy lampy wymienia się parami? bo prawa wygląda że jest nie uszkodzona.
Czy halogeny wymienia się parami? po prawy wygląda że jest nieuszkodzony.

FOTKI po kliknięciu pokażą się w pełnym rozmiarze.
Dwa pierwsze zdjęcia są odwrócone.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez jar00 ; 16-08-2015 o 19:28
jar00 jest offline   Odpowiedź z Cytatem