Cytat:
|
Z tego co piszesz, masz kilka problemów.
Napisz przede wszystkim jak mechanik sprawdzał poprawność ustawienia rozrządu - na ucho, czy tak jak to należy faktycznie zrobić,aby mieć pewność, że jest na 100% dobrze to złożone. Może nie wiesz,ale rozrząd w Foce jest bardzo łatwo "skopać" nie mając wiedzy lub narzędzi do tej operacji. I później wychodzą takie klocki jak m.in opisujesz (spalanie, brak mocy). Zresztą źle ustawionego rozrządu komp nie wyrzuci w błędach.
|
To był akurat mechanik zajmujący się jedynie Fordami, więc zakładam że wiedział jak sprawdzić. Z tego co wiem to rozebrał tak jak do wymiany rozrządu i użył blokady.
Bump: Dostałem używaną oryginalną sondę lambda i podmieniłem ten zamiennik, który miałem zamontowany. Nie mam tylko pewności czy dostałem właściwą - będąc na szrocie były do wybory dwie sondy do 1.6 benzyna - z modelu 2000 i 2003 roku. Ja posiadam kombi z 2002 roku, więc wziąłem wersję z 2003 roku. Różniły się zakończeniem samej sondy. W załączeniu przesyłam zdjęcie - proszę o potwierdzenie, że oryginalnie w moim modelu była sonda właśnie z taką końcówką?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dodatkowo poniżej wklejam tę sondę z modelu z 2000 roku, która jeszcze była na szrocie. Tak jak wspomniałem, różni się końcówką.