Jak po wymianie aku. postąpić przy aktywacji alarmu?
Witam,po zakupie auta okazuje się,że aku trzeba wymienić lecz problem z alarmem Cobra ,który może mi zastrajkować po zdjęciu klem i ponownym włożeniu nowego aku. Mam instrukcje czytałem ją dokładnie i wynika z niej,że mogę wprowadzić nowy kod (jakoś ogarnę)ale jest kruczek taki,ze nie znam kodu obecnego i przy próbie wprowadzenia nowego kodu muszę potwierdzić starym. Jeśli chodzi o radio mam kod w papierach ale z nim jakby się nie zgadzał
to na forum są dobrzy ludzie (nie problem). Nie którzy twierdzą ,że można podpiąć prostownik na podtrzymanie pod obejmy + i - lecz nie wiem czy to nie skutkuje przepięciem (zwarciem) i wielkimi kłopotami. Akumulator oryginał 43ah zastępuje na pewno na 50ah choć obudowa rozmiarami nie zachęca.
Co do akumulatora mój typ to Topla w drugim aucie pracuje 6,5 roku bez żadnego rozładowania,choć obecny Motorcraft 13 lat n 99% pewne.
Jeszcze mam kilka innych pytań ale raczej pod innym tytułem. Autko fajne,w rodzinie było Mondeo mk2 nie wiem co ludziki mają do tej marki.
Szukając na forum nikt na pewniaka nie potwierdza takiego podpięcia na podtrzymanie z prostownika więc Proszę o Pomoc dobrze zorientowanych.
Ostatnio edytowane przez Adept ; 21-08-2015 o 10:40
Powód: Tytuł tematu zbyt ogólnikowy
|