Odp: Zawieszanie się obrotów dlaczego ?
witam opiszę swój problem a może komuś pomogę otóż początkowo miałem problemy z wolnoopadającymi obrotami tak od 2,5 -2 tyż do wolnych po wrzuceniu na luz w czasie jazdy a czasami na wolnych obrotach pa zatrzymaniu wachlował 500-1000 i tak kilka razy aż się stabilizowało na licznikowych 750 -przeczyściłem bocznikowca i nic -to samo więc przepustnica do czyszczenia -cała zasyfiona-czyściłem płynem w sprayu do przepływomierzy i przepustnic -obroty na wolnych ok 850 ale w czasie jazdy tragedia sam utrzymywał obroty w ok 2-2.5 tyś po wrzuceniu na luz a czasami wyżej -zero hamowania silnikiem i wrażenie jazdy jak na tempomacie wciśnięcie sprzęgła trochę pomagało spadało do ok 1,5 tyś ale po puszczeniu podbijał znowu po zatrzymaniu po ok 2-3 sek. spadały do 850 więc krokowiec do wymiany-zero efektu sprawdzenie przewodów podciśnieniowych na szczelność(na odpalonym silniku psikałem po kolei po przewodach plakiem-powinny się podnieś obroty przy zasysaniu lewego powierza)ale to nie to więc potencjometr tps do wymiany i tu przy okazji przejrzałem jeszcze raz przepustnicę odkręcając ją od kolektora i świecąc latarką od spodu zauważyłem że przepustnica nie dokładnie się zamyka -0,5-1mm po obwodzie przechodziło światło więc śrubką oporową przepustnicy-zderzak wkręcając ją ustawiłem przepustnicę na zero prześwitu -autoadaptacja i banan na twarzy-hamowanie silnikiem zero podbicia obrotów i przygazówek przy zmianie biegów aż chce się jeździć -mogłem zaoszczędzić parę stówek a tak mam parę klamotów na wszelki wypadek acha mam lpg jak by co-objawy były i na pb i na nitro
Bump: acha odłączenie krokowco-bocznikowca u mnie też nie gasiło silnika i to mi pomogło zlokalizować problem
|