Temat: [Focus 2011-2014] Bagażnik do Kombi bez relingów
View Single Post
Stary 21-08-2015, 21:48   #4
niejan
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Fiesta ST2 MK7, Focus ST3 mk4
Silnik: 1.6T 219 KM, 2.3T 280 KM
Rocznik: 2014, 2020
Domyślnie Odp: Bagażnik do Kombi bez relingów

Cytat:
Napisał tomekfli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
Fordami jeżdżę od zawsze, nigdy nie miałem innego auta. Na forum zarejestrowałem się dwa lata temu po kupnie Mondeo MKIII a miesiąc temu nabyłem Focusa MKIII kombi i mam pierwszą zagwozdkę z którą sam sobie nie poradzę więc proszę Was o pomoc - nabyłem taki bagażnik do mojego nowego auta:
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5002373226
i nie mam zaufania do tej produkcji by z nią jeździć a tym bardziej przewozić cokolwiek na niej. Niby po zamontOwaniu bagażnik trzyma się ale po kilkudziesięciu kilometrach obluzowuje się i nie trzyma w pierwotnym położeniu. Na uchwytach nie ma żadnych "cycków" które mogłyby wejść w otwory w ramach drzwi i ustalić położenie belek. Auto nie ma relingów więc innej opcji nie będzie jak tylko tego typu bagażnik ale czy jestem skazany tylko na markowy, drogi, nie daj Bóg - wyłącznie oryginalny - produkt czy jest szansa by znaleźć coś w cenie "dla Kowalskiego". A może ja nie potrafię właściwie złożyć belek z linka na allegro i niepotrzebnie się boję? Wesprzecie radą?
Do starego Focusa z relingami kupiłem takie coś z Alledrogo made in germany itp. - efekt jest taki, że nie poluzowuje się co kilkadziesiąt km ale poluzuwuje.
Do nowego Focusa MK3 też bez relingów kupiłem Thule - i to był dobry wybór. Żadnych luzów, od ponad 2 lat nie chce mi się go zdejmować. Nie ma sensu na tym oszczędzać.
niejan jest offline   Odpowiedź z Cytatem