View Single Post
Stary 22-08-2015, 21:31   #2682
PawelPoznan
ford::beginner

Model: Ford S-Max VIGNALE
Silnik: 2.0 / 190
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Witam. Tyle co przesiadłem się z Galaxy 2006 na Smaxa 2011. Mam w nim nawigację fabryczną z kamerą cofania, mapka oczywiście na SD. Convers+ po polsku, nawigacja po niemiecku, jest na forum nowe oprogramowanie, myślę spolszczę sobie :-) i zonk. Nagrałem SP na kartę sd, wyciągam oryginalną, wkładam moją z nowym softem, soft się zainstalował. Na koniec pytanie o pin. Tu jednak dodatkowa informacja, jako że autko kupiłem bez kodu, zanim zacząłem zmianę softu rano odwiedziłem ASO na wymianę oleju i filtrów przy okazji poprosiłem o "wyłuskanie" kodu pin. Zapłaciłem, kod dostałem, Pan był miły wpisał pin żebym nie zapomniał na fakturze w uwagach, no to do domciu i spolszczamy navi. Niestety po wpisaniu kodu pin (na 100% tego jaki mi podano w ASO) pisze że pin wadliwy. Oczywiście po którymś razie wpisywania navi informuje że zablokowana na 1h. Spoko, poczekam wpiszę ponownie, może będzie ok. niestety znowu to samo. Odłączyłem aku, może to pomoże nic z tego, wkładam oryginalną kartę myśląc że to przywróci ustawienia , soft, ale niestety cały czas chce pin, ppin który okazuje się pomimo uzyskania go dziś w ASO chyba jednak nieprawidłowy. Nie ma chyba innego sposobu jak ponowna wizyta w ASO żeby sprawdzili co z tym PINem i chyba poproszę o aktualizację softu u nich chyba że macie jakieś rady? może ktoś w Poznaniu się na tym zna i może mi pomóc? Pozdrawiam PawelPoznan
PawelPoznan jest offline   Odpowiedź z Cytatem