Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC
Witam
Koledzy, jestem zupełnie nowym uczestnikiem forum Forda.
Posiadam obecnie Mondeo MK4 wersja po Lifcie 2011 rok, wersja dość dobrze wyposażona, ale niestety poprzedni właścicieł, wybrał opcje bez wersji bluetooh.
Zmieniłem radio na oryginalna dotykową nawigacje Forda, ale niestety nie mam jeszcze zestawu glosnomówiacego. Po prześledzeniu forum wiem ze muszę mieć modem btcv. dokupiłem modem CS7T-14D212-AB, manetke do kierownicy.
Cała wiązkę pod deskę roździelczą z samochodu w którym funkcjonowała nawii razem z funkcja BTCV otrzymałem razem z NAWI.
porościnałem starą wiazke i wszystkie kable domontowałem do mojego samochodu tak jak były w starej wiązce.
Po zamontowaniu modułu trochę się namieszało.
Na Conwers pokazał sie telefon, nawet udało mi się sparować z telefonem, ale tyle sukcesu, radio w dalszym ciągu nie pokazuje telefonu tylko przełancza się na wyciszenie. po wybraniu na panelu klawisza MENUE nie można już wrócić do pozycji radio, nie przyjmuje juz wstecznych ustawień , dopiero wyłaczenie radia i ponowne włączenie pokazuje ekran radio.
Wybrałem na Conwers ponowne wybieranie, to wtedy na nawi pokazała sie klawiatura telefonu , i fakt łączenia, ale w rzeczywistości telefon nie wybierał numeru w głośnikach cisza, i nie przyjmuje żadnego polecenia nawet zakończenia połączenia, a do radia można wrócić dopiero po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu.
Nie podłączyłem jeszcze mikrofonu, bo niestety brakło mi czasu i trochę zrezygnowałem po porażce całodziennej pracy, ale myślę ze na taki stan nie ma to wielkiego wpływu.
Czy może ktoś coś poradzić, będę wdzięczny bo szkoda mi trochę kasy wyrzuconej na modem i tak dalej, a poza tym brak zestawu jest znaczącym problemem.
Pozdrawiam
Adam
|