Może nie do końca jasno napisałem upgrade softu to jedno i dziś zamierzam to zrobić.
A ustawienia w BCM to drugie. Jak dobrze pamiętam to
tedi_k pisał swego czasu, że jak miał w BCM ustawione BT/VC High + BT Audio + USB to mu nie działało natomiast jak ustawił BT/VC High + BT Audio + USB + Navigation to zaczęło działać ale wywalało błąd z anteną GPS.
Jak dobrze pamiętam kiedyś czytałem, że to co zmienimy w BCM tak samo zmieniamy w IPC. Choć różnie do tego co niektóre osoby podchodziły.
Znalazłem to co powyżej
Cytat:
Napisał Skysailor Zobacz post
...Ktoś z szanownych kolegów się z czymś takim spotkał? Co zrobić?
Dokładnie ja. Próbuję walczyć z tym problemem od roku - na razie bez sukcesu, ale jak tylko coś osiągnę to natychmiast dam znać!
----------------(po 2 godzinach...)
ROZWIĄZAŁEM
Ale mnie kolega zmobilizował!
Jest jakiś kłopot z flagami konfiguracji modułu BT/VC - jeśli zaprogramuje się prawidłowo moduł jako "BT/VC High + BT Audio + USB", to streeming audio nie działa (a powinien).
Natomiast jeśli się wybierze "BT/VC High + BT Audio + USB + Navigation", to moduł wyrzuca błędy (nieprawidłowa konfiguracja, błąd anteny GPS) ale zaczyna działać BT audio!
Tak więc dla "odzyskania" BT audio należy ELMconfigiem wpisać (nieprawidłową) konfigurację BT/VC i (na razie) uznać, że błędy w module BT/VC nam nie przeszkadzają.
Informacyjnie - to "Navigation" w specyfikacji funkcji modułu nie dotyczy obecności navi NX albo FX tylko obecności (podłączenia do modułu BT/VC) specjalnej anteny GPS dla potrzeb "Ford Mobile Navigation" - "wydumki" Forda praktycznie u nas nie spotykanej, w związku z tym owe błedy "błąd anteny GPS"...
Będę testował dalej, co jest nie tak z tą konfiguracją i w razie czego przekażę autorowi ELMconfiga co trzeba poprawić.
Aktualizacja zrobiona w czasie jej wykonania wygasiło się radio ale to za sprawą informacji, że akumulator słaby (wpadł już ktoś co z tym błędem zrobić? - po 10 min wyciszonego radia i aku słaby??? uprzedzę pytania niecały rok temu wymieniony bo stary oryginalny miał ten sam komunikat) po odpaleniu auta radio się załączyło i aktualizacja dobiegła końca.
Pierwsze co zauważyłem to znowu mam informację o zasięgu telefonu w dolnym lewym rogu ekranu.
Po tej aktualizacji BT Audio nie było w opcjach tu dopiero pomogło przestawienie w BCM na + Navigation w IPC nic nie zmieniałem.
Przy takich ustawieniach jest już BT Audio ale tak jak pisałem wcześniej i z podanego przez
pgrob linka w którym też
tedi_k pisał też o tym, że przy takim ustawieniu jest "błąd anteny GPS" którego nie da się usunąć.
Wielkie dzięki za info by zaktualizować moduł BT jakoś ten wątek mi umknął (może dlatego, że jest w dziale Mondeo i sporadycznie tam zaglądam)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.