View Single Post
Stary 23-08-2015, 21:58   #191
Pogodny
ford::advanced

Imię: Krystian
Model: Focus MK2
Silnik: 2.0 PB 145 KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Renowacja lakieru w moim wykonaniu

Tutaj leży ceramiczny bo nie dość że najtwardszy z możliwych to bardzo uwydatnione jest ziarno, a poza tym mam porównanie do ceramiku w audi b7. Generalnie s300 ruszyła ten lakier, fg400/500 nie ruszyły go, średnio poszło 10-16 podejść samego cięcia aby usunąć/spłycić rysy. Lepiej szło cięcie na twardej gąbce gdzie pasta robiła swoje, niż na futrze gdzie w momencie pasta się wypracowała. Dodatkowo, aby sprawniej ciąć ten lakier trzeba było go padem porządnie rozgrzać jadąc powoli z mocnym dociskiem. 60-70 stopni było na pewno (doświadczenie czucia temperatury mam w dłoni ze spieniania mleka w ekspresie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
A co do stanu lakieru przed renowacją, brawa dla tego kto tak zarżnął ten lakier Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może jakiś drwal i do lasu jeździł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zapraszam na mojego bloga:
https://www.facebook.com/PogodnyDetailing
Pogodny jest offline   Odpowiedź z Cytatem