View Single Post
Stary 25-08-2015, 15:37   #26
grodek75
ford::advanced

Model: Mondeo Mk4 GoldX/Nissan Micra K11
Silnik: 2,3l Duratec HE 161KM Automat AWF21/1.4 16V 82KM Automat CVT
Rocznik: 2008/2001
Domyślnie Odp: ECOBOOST 240KM przegląd co trzeba wymienić ?

Cytat:
Napisał Yakac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przepraszam za trywialne pytanie, ale czy ktoś mi może napisać czy w silnikach Ecoboost wymienia się filtr paliwa? Wiem, wiem, Etis itede...
Ale przejrzałem dla kilku silników 2.0 Ecoboost 240KM i nie znalazłem czegoś takiego jak wymiana filtra paliwa.
PS. Od niedawna mam Forda Escape z takim właśnie silnikiem (z USA) i Etis z mojego VIN nie generuje karty przeglądu auta tzn. nie widzi takiego zestawu 2,0+Escape. Mogę wybrać tylko Ecoboost 1,6 ale tam też nie widzę wymiany filtra paliwa tylko oczywiście powietrza i oleju.
Pomoże ktoś?
Pozdrawiam
Kolego, nie przejmuj się fltrem paliwa.
W ramach przeglądów nie wymienia się go w ogóle, jedynie w razie potrzeby.
Ale w benzynie nie wiem co musiałoby się zdarzyć aby takowa zaistniała.
Chyba musiałbyś ropy nakotłować do baku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jeżeli szukasz kart przeglądów dla swojego auta to wybierz w ETIS Kugę, to to samo.