Witam, wczoraj zabrałem się za wymiane łączników stabilizatora z tyłu w moim Mondeo MK3, po wymianie nastała błoga cisza, rano jeszcze było ok, lecz popołudniu wracając z pracy, zaczeło coś stukać z lewej strony gdy skrecam gwałtownie autem lewo/prawo,lub najadę na dziurę nawet małą. Tłumik wykluczam,bo jest to inny dzwięk dochodzący do wnętrza samochodu i muszę nim naprawdę mocno szarpać by zaczął cokolwiek obijać. Poradzcie Panowie na co możnaby bylo zerknąć, w miejscu jak stoi to szarpie i nic, wystarczy jak lekko ruszę i już takie obijanie dziwne słychać. Jutro mam wolnę, i chciałbym zrobić z tym porządek. Może to być np nie dokręcony dobrze łącznik ? Choć wydawało mi się że mocno dokręcałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z góry dziękuję za podpowiedzi
ps Czy to prawda że łączniki powinno się lekko dokręcić na podniesionym samochodzie, po czym opuścić i dokręcić na maksa ? Bo ja to dokręcałem na podniesionym mondku