View Single Post
Stary 27-08-2015, 13:56   #2238
qlszef
ford::average

Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta

No wiem jest w USA taki do ładowania z gniazdka. Ciekawa jaka była by cena. Np. Prius plug-in jest droższy chyba o 40 tyś w stosunku do zwykłego. To już trochę absurd. Masz rację, że hybryda Toyoty jest jakby bardziej eko nastawiona ale kosztem faktycznie dość słabego napędu i kosztem tych wszystkich plastików we wnętrzu które są w dotyku jak tacka z McDonald's. Mondeo hybryda po górę daje rade natomiast jak jechałem Aurisem to silnik wył okrutnie a auto jakby miało się stoczyć do tyłu. Ogólnie lipa. Mondeo mnie bardzo zaskoczyło pod tym względem. Tylko i tak pewnie ogólna fama będzie taka że hybryda Forda to kicha bo tylko Toyota (z "obiegowej" definicji) jest najlepsza. Mało kto wie, że w USA Ford sprzedaje bardzo dużo aut hybrydowych a nie doczytałem się aby były jakoś szczególnie awaryjne. Fakt w USA Toyota tez jest liderem (w sumie nie jest to dziwne bo Toyota była pionierem) mimo to, Forda nikt nie uznaje ze gorszego. Tylko w Europie a może tylko w PL mamy takie a nie inne postrzeganie Forda
qlszef jest offline   Odpowiedź z Cytatem