Cytat:
Gumowa osłona jest zgrzana lub przyklejona do wtyczki. Sama plastikowa wtyczka ma puste przestrzenie przez które można przewlec kabelek. Następnie trzeba przewiercić się przez plastik do środka wtyczki. Pozwoli to na wpięcie wtyczki w gniazdo.
Teraz jak przewlec kabelek po stronie karoserii. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Jakiś może rok temu ....
walczyłem z tym problemem i okazało się że guma jest rozbieralna co pozwoli bez problemu przeciągnąć przewód przez gniazdo i wtyczkę ( jest ich kilka elementów ok.4 szt na każdy komplet ) słupek drzwi .
Póżniej doszedłem do perfekcji i tylko rozpinałem ze słupka wiązkę ,
a po zdjęciu tapicerki drzwi przeciągałem szprychę rowerową przez gumę od zewnętrznej strony drzwi i do niej przylutowałem kabelek dalej to jak po maśle
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w kostce słupka zawsze są puste miejsca na piny gdzie można wciągnąć kabelek .
Diodę umieściłem tuż przy sprężynce klamki (otworek 5 mm) w obudowie klamki ( po wyjęciu klamki ) od środka i podświetla wnękę klamki mocniej lub słabiej w zależności jak głęboko wcisnę diodę w ten otworek .
Z kolei kieszenie drzwi mają 5 cm paski samoprzylepne (ustawienie ich w najdogodniejszym miejscu to pestka ).całość podłączona pod ośw. pozycyjne lewe i prawe .symetrycznie .
Oświetlenie dywaników z przodu i z tyłu tak jak SLARTI - taśma led i jak wszyscy zasilanie z oryginalnego ośw. przedniego dywaników ,
ale..... dodałem
pod wszystkimi drzwiami
po 10-15 cm taśmy led bo stwierdziłem że org. ośw. pod lusterkami to raczej po otwarciu drzwi
świeci za drzwiami i tylko przednimi .
Wysiadający z auta po otwarciu -powinien mieć przed drzwiami (tuż przy progu) . Zasilanie z lusterek - bo świeci nie za długo .
I połączyłem po drodze z odblaskiem w przednich drzwiach dając od wewnątrz klosza czerwonego 5 cm taśmy led do podświetlenia .
Jeszcze wcześniej dodałem kilka nowalijek ale to może przy innej okazji ....